Začasna feminizacija vratu

Vse trans osebe ne čutijo stiske zaradi izgleda vratu. Za nekatere pa je vrat zelo disforičen del telesa bodisi zaradi izgleda bodisi simbolično, ker od tam prihaja glas, lahko pa ti tudi celoten izgled ni všeč. Če je tako, feminizacija vratu lahko pomeni skrivanje sence brade in adamovega jabolka, ter ustvarjanje iluzije daljšega ali ožjega vratu.

Začasna feminizacija vratu z makeupom

Začasna feminizacija vratu z makeupom lahko pomeni skrivati brado ali senco brade.

Kako prekriti senco brade s makeupom

Pogoj za nanos makeupa na brado je, da je sveže pobrita.
Zakriti dlake na bradi pomeni jih prekriti s močnim korektorjem, ki bo skril kožo pod podlago. Pri izbiri concealerjev poskusi oranžen ali rdeč odtenek, saj dlake pod kožo barvajo kožo s zelenkastim odtenkom.
Več kot imaš temnih dlak in bolj gosta, kot je tvoja brada, bolj potrebuješ korektor, ki ima oranžen/rdeč odtenek.

Obstaja več vrst korektorjev: tekoči, kremni, v stiku itd.
Najboljša izbira je kremni korektor, saj bo zagotovil najboljšo izkušnjo mazanja na koži. Za boljšo kontrolo korektor nanesi s prsti. Za najbolj naraven učinek je pomembno, da se čim manj opazi, kje je bil korektor nanešen. Zato, ko si zadovoljen_na s pokritostjo, zmehčaj robove. Cilj je, da se cone s korektorjem čim bolj neopazno usklajujejo s kožo, na kateri korektorja ni ali ga je manj. Nekateri korektorji ponujajo veliko prekrivno moč, medtem ko so drugi bogati s pigmenti.

Najti korektor s pravim odtenkom, ki uspešno prekrije senco brade in istočasno izgleda naravno na tvoji koži, je lahko izziv. Večinoma optimalne rešitve ni in je treba delati kompromise. Če želiš čim bolj naraven izgled in podaljšan učinek korektorja, po nanosu s širokim čopičem dodaj brezbarvni puder v prahu.

Kako feminizirati vrat s makeupom

Če že uporabljaš makeup za obraz, ga lahko uporabiš tudi na vratu, npr. če želiš skriti brado, ker seveda brada raste tudi na vratu, pa tudi za odkrite predele do dekolteja. Pametno je izdelke uporabljati ne samo na obrazu, ampak tudi na drugih vidnih delih od obraza do dekolteja, če ta ni pokrit, da vratu in dekolte po odtenku nista zelo različna od obraza.

Zato je potrebno prepričljivo ustvariti “fading” med predeli, kjer je makeup in tam, kjer ga ni. To pomeni, da je optimalno “razmazati” korektor okrog predelov, kjer ga naneseš in potem nanesti puder. Na dekolteju lahko uporabljaš tudi samo puder. Po pudru lahko uporabljaš senčenje in highlighter za to, da ustvariš ožji vrat.