Trajna feminizacija las s hormonsko terapijo

Hormonska terapija vpliva na osnovno strukturo dlak, nohtov in las. Feminizacija s hormonsko terapijo lahko v roku 3 do 6 mesecev pozitivno vpliva na rast las, medtem ko bo na dolgi rok zmanjšala rast dlak po telesu.

Hormoni v splošnem močno vplivajo na lase, a ne zamenjajo las, ki so že odpadli. To pomeni, da v kolikor se soočaš z izgubo las, hormonska terapija izgubo bo ustavila in preprečila, da se razvije. Za lase, ki so že izpadli, je potrebno pogledati druge rešitve, kot je na primer presajanje foliklov.

Če te izguba las obremenjuje, lahko, ko začneš hormonsko terapijo, prosiš endokrinologa_injo za Dutasteride oz. Avodart v Sloveniji. Dutasterid je peroralno zdravilo, ki blokira pretvorbo testosterona v dihidrotestosteron (DHT), hormon, ki je v veliki meri odgovoren za plešavost. Avodart se lahko doda drugim blokerjem in estrogenu za preprečevanje izgube las.

Finasteride proti izgubi las

Osebe, ki jih skrbi izguba las, lahko prvo leto hormonske terapije dodajo tudi Finasteride. Deluje tako, da blokira proizvodnjo dihidrotestosterona (DHT), hormona, ki je povezan z izpadanjem las. Finasterid ni zdravilo, ki bi neposredno sprožilo rast las. Pomaga lasem, da zrastejo nazaj, saj vpliva na vzrok za izgubo izgubo las: DHT. To pomeni, da lahko pomaga preprečiti kronično izpadanje las. Lahko zaščiti lasne mešičke in s spodbujanjem splošnega zdravja las je lahko dejavnik ponovne rasti.