IPL

IPL (intense pulsed light) je laserju podobna metoda, ki pošilja svetlobne žarke v korenine dlak in jih s tem zažge. Za razliko od laserja IPL v kožo pošilja žarek, ki vsebuje širši spekter svetlobe. Posledično žarek ni tako natančen za specifičen sloj kože, kar pomeni, da je IPL manj natančen od laserja in tudi ne more biti tako močan, saj bi to bilo nevarno za kožo. IPL najmanj trajna in učinkovita metoda dolgoročnega odstranjevanja dlak, je pa cenovno najbolj dostopna. V Sloveniji je na trgu ogromna ponudba IPL aparatov.

Zaradi komercialnih razlogov se nekateri IPL aparati prodajajo kot “laserski”, čeprav lahko prave laserske naprave uporabljajo samo dermatologi_nje. Ponavadi je IPL aparat potrebno uporabljati enkrat na mesec do tri mesece. Rezultati so odvisni od tipa kože in dlak. IPL aparat se uporablja na pobriti koži.

Čeprav so v prosti prodaji na voljo aparati za širšo javnost, noben od teh ne more zagotoviti trajne odstranitve dlak, temveč v najboljšem primeru le začasno zmanjševanje rasti.