Izkušnje z lasuljami

“Ko sem začela z socialnim delom tranzicije sem se srečala z eno veliko oviro in to so lasje. V času ko sem si priznala da želim biti dekle sem bila po glavi pobrita in o sem pustila da mi zrastejo lasje sem ugotovila da je pri mojih 37ih letih moja pleša na glavi ob strani že kar pobrala nekaj las in novi dolgi, ki so zrasli, ne prikrijejo dobro praznih predelov. Ok, kaj naj naredim sedaj. Pač ker ne verjamem v čudežne produkte, ki čez noč poženejo rast las sta mi na voljo ostali 2 poti. Ena je presaditev las, kar imam narediti namen nekje v bližnji prihodnosti vendar ni poceni in začeti socialno tranzicijo je prineslo stroške, ki jih kot fant nisem imela v tem obsegu. Že nova garderoba nanese nekaj stroškov.

Tako da mi je za začetek ostala 2. pot, ki so lasulje. No tukaj se mi je pa odprl svet, kjer moraš sam veliko raziskati kaj je dobro, in kaj ne in cenovni razponi se gibljejo od 20€ in pa do nekaj 1000€. Sedaj grem pa v zgodbi od zadaj naprej. Lasulja je meni od začetka pomenila neko skrivališce z katerim sem zakrila obraz sedaj mi pa pomeni svobodo da sem lahko jaz samozvestna in ženstvena, ko se sprehodim po ulici in lasulje ti tudi dajo možnost da svoj stil menjaš dnevno. Moja zadnja lasulja je bila kupljena v LASULJARNA- HAIR ateljeju; Ksfh na Rimski v ljubljani (imajo tudi atelje v Celju). Ne želim delati reklame, vendar sem tukaj imela odlično izkušnjo. S prijateljico sva jih poklicali po telefonu, če nama lahko pomagajo in lastnica je bila super friendly in open. Nakar je sledil obisk v živo. v salono sva bili cca 2 urici in se je lastnica super posvetila mojim potrebam. Popeljala me je skozi svet lasulj, tako sintetičnih kot tistih iz pravih las. In še ena zelo pomembna stvar, vse lasulje lahko probaš na svoji glavi in ti pomaga najti velikost ki je primerna zate in stil, ki ti paše na obraz kar sam preko spleta ne moreš narediti. Odločila sem se za nakup sintetične ker je cenovno dostopnejša in me je stala cca 250€ (srednji cenovni razred) naučila me je, kako se pravilno namesti in kako se zanjo pravilno skrbi, da je dolgo obstojna in lepa. Tako pri nakupu svetujem obisk lasuljarne, kjer ti lahko v 15 minutah povejo več, kot katerikoli youtube kanal. Svojo lasuljo pa lahko, tako kot greš k frizerju, tja neseš da ti jo oskrbijo na strokoven način.

Pred obiskom lasuljarne pa sem se zatekla na splet kjer se po priporočilu kupila lasulje v dveh trgovinah. Webster wigs trgovina kjer prodajajo cenovno ugodnejše lasulje do cca 90€ moja izkušnja z njimi je super, vendar prodajajo lasulje ki so z lasmi zelo bogate in so malo nerealisticne.
Tretja najcenejša opcija, ki mi je bila priporočena pa je NOBLE, ki prodajajo lasulje preko Aliexpressa. tukaj pa se cena začne tudi pod 20€. Prodajajo lasulje, ki so super za začetek in če greš zvečer ven na žur, … Vendar se od blizu hitro vidi da lasulja ni prava. Vendar lahko zmešaš različne stile z zelo nizkim proračunom. Tukaj mi je bila pa lasulja malo premajhna in se z njo ne vidim da bi jo lahko imela na glavi cel dan.

Na koncu meni lasulja pomeni svobodo in zadnja malo dražja lasulja zgleda zelo realistično in naravno in jo lahko nosim cel dan. Kar je zame zelo pomembno, da se lahko samozavestno in svobodno premikam po ulicah med ljudmi.

Svet lasulj pa je še veliko večji, kot samo te 3 trgovinice. in same lasulje se zelo razlikujejo med sabo za kar morda napišem še kak članek v prihodnosti ko se z njimi še malo bolj spoznam.”