Osnove informacije o negovanju nog

Noge lahko feminiziramo tudi z negovanjem kože tako, da so čim bolj sijoče. Za ta namen lahko vsak dan uporabljaš vlažilni losjon. Navlažene noge bodo same postale bolj sijoče. Ko je tvoja koža hidrirana, je videti mlajša in veliko bolj živahna. Obstaja veliko vlažilnih losjonov, ki jih lahko kupiš v trgovinah in drogerijah, za vlaženje kože pa lahko uporabiš tudi naravne izdelke, kot sta kokosovo olje ali karitejevo maslo.

Piling

Piling lahko pomaga, da bodo noge bolj gladke in sijoče, saj odstrani vse odmrle kožne celice. Odmrle kožne celice so razlog za to, da je tvoja koža videti dolgočasna in suha. Piling bo odstranil to zgornjo plast in razkril novo plast svetle, navlažene kože.

Uporabi ščetko/krtačo za piling nog 2- do 3-krat na teden. Opremo za piling in kreme lahko kupiš v večini drogerij, ali pa jih narediš sam_a doma.

Če želiš narediti svoj piling za telo, potrebuješ sladkor ali sol in kakšno vrsto olja (oljčno olje, kokosovo olje itd.). Sladkor ali sol bo piling, olje pa vlažilec. Sestavine zmešaj, piling mora biti gost. Dodaš lahko tudi eterična olja (na primer olje rožmarina ali poprove mete), tako da daš pilingu sproščujoč vonj.

Olje

Če želiš, da bi tvoje noge zares zasijale, nanje nanesi majhno količino olja. Uporabiš lahko zelo veliko različnih olj, vključno s kokosovim oljem, jojobinim oljem in olivnim oljem. Ne rabiš veliko olja – na dlani nalij par kapljic, dlani podrgni in olje nanesi po nogah. Sijaj bo trajal ure in hkrati negoval tvojo kožo.
Vendarle pa moraš biti previdna_en, saj lahko olje zlahka obarva oblačila. Nanos olja na noge takoj po britju je odličen način za zadrževanje vlage.