Nasveti za oblikovanje mednožja (tucking)

Tucking je metoda, ki prepreči, da se genitalje vidijo/čutijo pod oblekami. Če si trans femme oseba, ti lahko tucking pomaga počutiti se bolj udobno s svojim telesom. Koristen je tudi, če želiš nositi ženstvena oblačila za kostum ali drag predstavo.

Tucking je lahko pomembna stvar, če osebe želijo “pass-ati” ali/in za lajšanje spolne disforije. Nekatere trans ženske tuckajo vsak dan, nekatere občasno, seveda pa nekatere AMAB trans osebe tudi ne čutijo potrebe po tuckingu.

“Ko sem se začela v javnosti predstavljati kot ženska, me je namreč zelo skrbelo, da so genitalije opazne pod oblekami. Ob prvih korakih po ulici sem se počutila kot ruska raketa, ki leti skozi ameriško nebo; prepričana sem bila, da je samo vprašanje časa, kdaj me bo nekdo “razkril”. Dolgo sem iskala rešitev, ko sem prvič slišala za tucking.”

Najbolj poznan način tuckinga je naslednji: penis se povleče nazaj med nogami proti anusu, hkrati pa se testise potisne v dimeljski kanal. Poleg te tehnike ali v kombinaciji z njo lahko tudi uporabljaš medicinski ali specializirani trak za tucking.

Ilustracija postopka tuckinga
foto: CC license www.wikihow.com

Če delaš tucking za daljši čas (recimo celo dan), poskušaj vsaj nekajkrat na dan najti čas za kratke pavze. S svojimi deli telesa ravnaj previdno. Pazi na to, da preprečiš draženje in okužbe, in namesto navadnega lepilnega traku uporabi raje medicinski trak. Namesto te tehnike ali poleg te tehnike nekatere osebe uporabljajo tudi posebno tesno spodnje perilo ali posebne spodnje hlače za trans ženske ali drag queen (primer tesnih spodnjih hlač Carmen Liu).