Packer


Packer je predmet, ki ga trans fantje/moški in nebinarne trans maskuline osebe nosijo v spodnjicah, namen njegove uporabe pa je ustvariti videz telesa, kot bi oseba imela penis. Uporabi packerja se reče packing. Za packing se uporablja raznolike predmete; mogoče je kupiti packerje, ki so izdelani prav s tem namenom, gre torej mehke modele penisa in testisov (ponavadi iz silikona in/ali mehke plastike), ki si jih oseba namesti v spodnje hlače. Packer pa je po metodah naredi sam_a mogoče izdelati tudi iz raznih drugih predmetov kot so npr. nogavice, blago, mehka plastika, itd. Na internetu je mogoče najti veliko raznih video in pisnih vsebin z navodili za izdelavo packerja po metodi naredi sam_a. Nekateri packerji omogočajo tudi, da oseba urinira stoje in se jih imenuje tudi StP packer oz. stand to pee. Pri uporabi tako kupljenih kot naredi sam_a izdelanih packerjev, je potrebno imeti v mislih, da se jih naj uporablja le, kadar njihova uporaba ne povzroča bolečin oz. na kakršenkoli način omejuje naravno gibanje in delovanje telesa.

Kje kupiti packer

Packerje in StP je mogoče kupiti preko spleta v raznih spletnih trgovinah. Na voljo so packerjih raznih velikosti, barv in funkcij, zato je pred uporabo priporočljivo razmisliti v kakšne vse namene ga želiš uporabljati. Nekatere spletne strani, ki jih za nabavo packerjev in StPjev priporočajo trans osebe so FtMessentials, ReelMagik, TransThetics, PeacockProducts.

Kako narediti packer doma

Obstaja več načinov, kako po metodi naredi sam_a izdelati packer. Razne metode lahko najdeš na internetu. Packer je mogoče narediti iz raznih stvari kot so npr. bombažne nogavice, nogavice iz najlona, kineziološki trak, kondomi, gel za lase, gel za tuširanje, itd.

V spodnjem videu je prikaz kako hitro in preprosto narediti packer iz bombažnih nogavic:

Izkušnje z uporabo

“Preden sem si kupil pravi packer, sem uporabljaj DIY packer, ki sem si ga naredil iz dveh nogavic. Mr. Limpy uporabljam že skoraj eno leto, vsakič kadar grem iz hiše. Je zelo mehek, od blizu ne izgleda super realistično, kot packer pa izgleda naravno in je zelo enostaven za uporabo. Načeloma se ga naj nebi nosilo na golo kožo, ker lahko povzroči iritacijo ali alergijske reakcije, zato se ga lahko uporablja s harness, pozimi pa med packer in kožo nastavim spodnjo majico, tako da se me ne dotika. Po enem letu uporabe se vidi, da je že nekoliko obrabljen, a še vedno popolnoma uporaben za nadaljnjo uporabo. Je tudi zelo preprost za čiščenje. Umije se ga s toplo vodo in milom.”

(trans moški)

“Packer uporabljam že od samega začetka tranzicije, kupil sem 4 packerje na spletu. Nikakor se ne morem spomniti kje točno sem jih kupil, mislim pa, da je bila neka ameriška spletna stran. Packer uporabljam vsak dan. Ker sem visok 167cm uporabljam packer v najmanjši velikosti. Z uporabo sem izredno zadovoljen, saj ni prevelik in ne premajhen. Videz je zelo realističen, saj izgleda kot da imam zares penis v gatah haha 🙂 Packer uporabljam tako, da si ga nadenem v boksarice, ki imajo žep, se pravi, najprej si oblečem boksarice, in na to oblečem še ene boksarice, v katerih je ta packer. Tako skrbim za higieno, saj se packerja nikoli ne dotikam z lastno kožo.”

(trans moški)

Vpliv uporabe packerja na počutje in duševno zdravje

“Packer meni osebno ogromno pomaga pri lajšanju disforije, ker je udoben za nositi, na zunaj izgleda resnično in je res enostaven za uporabo, zato ga priporočam vsakemu.”

(trans moški)

“Zelo sem zadovoljen z uporabo packerja, bolj sem samozavesten. Priporočam uporabo packerja vsem trans osebam, ki bi si to želele.”

(trans moški)