Trebuh in pas

Kaj pomeni feminizirati svoj trebuh in pas?

Marsikatera trans ženska potrebuje za občutek varnosti ali zaradi disforije vizualno čimbolj »ženstven« izgled. Klinično gledano imajo cis ženske ožji pas kot cis moški. Poleg tega je v naši kulturi ozek pas trenutno eden od simbolov lepote pri osebah, ki so videne kot ženske.

Osebe, ki so pri nas videne kot najbolj feminine, imajo ponavadi telo »v obliki peščene ure«. Ne glede na tvojo konstitucijo feminizacija pasu navadno pomeni njegovo zožanje. Nekatere metode so primerne za začasno uporabo, druge pa za trajno ustvarjanje izgleda peščene ure.

Začasna feminizicija pasu in trebuha

Začasna feminizacija pasu in trebuha s pomočjo oblačil

Opomba glede feminizacija pasu/trebuha: Vse cis ženske nimajo popolnega pasu (za našo družbo).

Če želiš feminizirati svoji pas le za nekaj ur, lahko poskusiš to storiti z oblačili, ki optično zožajo pas:

  • Krila in obleke, ki zožajo pas in oblikujejo volumen bokov.
  • Obleke, ki kažejo kožo pri pasu (crop top ali s obleko z zarezami).
  • Obleke ali zgornji del z veliko barvami, z motivom ali enostavnim krojem, ki pomaga ustvarjati volumen od ramen do pasu.
Začasna feminizacija pasu z oblikovalnim perilom

Obstajajo posebne spodnje hlače oziroma elastičen pas, ki zožajo pas (waist trainer po angleško).

Začasna feminizacija pasu s korzetom

Uporaba korzeta ali oblikovalnega perila je lahko dnevna rešitev za preoblikovanje silhuete z opazno zožanim pasom.

Začasna feminizacija pasu s silikonsko podlogo

Še en način za optično zožanje pasu je ustvarjanje videza širših bokov tako, da pas v primerjavi z rameni, prsnim košem in boki zgleda ožji. Zato lahko uporabiš silikonsko podlogo, ki poveča boke:

Začasno odstranjevanje dlak

Opomba glede feminizacije pasu/trebuha in poraščenosti: vsaka ženska ima svoj odnos do poraščenosti, ki je legitimen ne glede na njene razloge. Nikakor depilacija trebuha ni nujna za feminizacijo pasu (veliko cis žensk ima nekaj dlak na trebuhu). Temu navkljub je nemogoče ignorirati vpliv precej seksističnih virov kot so reklame, filmi in internet, ki predstavljajo ženske kot popolnoma brez dlak. Zato lahko marsikdo čuti “dolžnost” se depilirati oz. lahko za marsikoga neporaščena koža predstavlja simbol ženstvenosti.

Če si želiš odstranjevati dlake na dolgi rok, je najboljša metoda depilacija z voskom. Britje je hitro in učinkovito na kratek rok, ampak pusti za seboj dlake, ki bodo nazaj zrasle še trše. Za osebe, ki iščejo kompromis med porabljenim časom in rezultatom, je lahko rešitev krema za depilacijo.

Če nobena od začasnih rešitev ni dovolj zate, lahko poskusiš z IPL metodo za odstranjevanje dlak ali trajne metode odstranjevanja dlak (laserska terapija).

Trajna feminizicija pasu

Opozorilo:

“Trajno” ne pomeni nujno do konca življenja. S trajnimi metodami mislimo metode, ki jih ni treba ponavljati oz. vzdrževati vsak dan, teden ali mesec. Torej, kadar govorimo o trajnih rešitvah, mislimo tiste, ki bodo držale nekaj let, telo se namreč nikoli ne neha razvijati in spreminjati.

Tudi učinki hormonske terapije so trajni le dokler se terapija nadaljuje. V primeru prekinitev so lahko nekateri efekti delno reverzibilni. Posegi so najbolj trajne opcije in celo z njimi je težko zagotoviti, da bo oblika telesa ostala enaka tudi po več letih.

Če ti telovadba in oblačila ne pomagajo dovolj lahko premisliš o opcijah, ki lahko trajno oblikujejo ozek pas.