Proces za operacije genitalij pri ZZZS

Genitalnih operacij v Sloveniji trenutno ne opravljajo, so pa te mogoče v tujini in stroške v primeru zavarovanih oseb krije ZZZS. Osebe so napotene v Srbijo, kjer operacije opravi izkušen kirurg Miroslav L. Đorđević, dr. med. Več informacij o možnih operacijah: http://www.genitalsurgerybelgrade.com/.

Pri ZZZS je potrebno vstopiti v proces zdravljenja v tujini. Vlogo lahko najdeš tukaj: Vloga za odobritev načrtovanega zdravljenja, pregleda ali preiskave v tujini.

Na vlogo napišeš, da zaradi razloga izčrpanih možnosti zdravljenja v Sloveniji prosiš za odobritev želenega posega pri dr. Miroslavu Djordjeviću v Srbiji, bolnica St. Medica, Kumodraška 241. Nato se vlogo skupaj z vsemi izvidi, ki zadevajo celoten proces medicinske tranzicije, v katerega je oseba do sedaj bila vključena, pošlje na ZZZS. ZZZS se po preučeni vlogi obrne na dr. Zormana, ki potrdi in podpiše vlogo, nato se vse dokumente pošlje v Beograd k dr. Đorđeviću.

Odgovor na vlogo lahko pričakuješ v roku 1 do 3 mesecev.
V primeru, da dobiš odobreno zdravljenje v tujini, čim prej pošlji potrjeno vlogo dr. Đorđeviću preko emaila. Od njega lahko v roku nekaj dni pričakuješ odgovor, v katerem izveš datume pregleda in operacije oz. operacij v primeru, da tvoj proces zahteva več posegov.

Čim prejmeš datum operacije, si lahko urediš letalsko vozovnico, potrdilo o nakupu in račun (invoice) pa nato pošlješ na ZZZS, da ti lahko čim prej pokrijejo stroške. Med stroške, ki jih krijejo, sodi: letalski prevoz, taksi prevoz iz/v bolnico, bivanje v bolnici in kasneje v apartmaju (v času okrevanja), hrano ter en_a spremljevalec_ka.