Uporniški femini-zin – več kot 100 strani ustvarjalne kolektivne jeze in upora

Naslovnica Uporniškega femini-zina, avtor: Nuka Horvat

Naša uporniška srca z gorečim veseljem sporočajo, da je izšel
Uporniški femini-zin.

Zin je v spletni verziji*** izšel 18. novembra 2020 ob ključnem dogodku našega aktivističnega koledarskega leta – letnim dogodkom TransMisija, katere letošnja tema je upor. Dogodek in zin sta potekala v soorganizaciji z Mladinsko aktivistično organizacijo (MAO), Pritličjem in Lezbično četrtjo.

Uporniški femini-zin lahko v celoti preberete tukaj.

V PDF formatu pa ga lahko najdete in prenesete na tej povezavi.

Uporniški femini-zin je dokaz ustvarjalne kolektivne jeze in upora. Ponuja preplet trans, LGBTI, feminističnih in družbeno kritičnih vsebin, ki vsaka zase, predvsem pa združene v celoto, tvorijo podobo pestre, raznolike, pravične, transparentne, hudomušne in iznajdljive demokratične družbe, v kateri bi gotovo bilo manj tesnobno živeti, kot v naših trenutnih resničnostih. Dejstvo, da smo jo v sožitju ustvarile trans osebe, (trans)feministke, LGBTI osebe in zaveznice_ki, priča, da smo skupaj veliko bolj trdožive, kot si posamezno drznemo misliti.  

Upamo, da vam uporniški femini-zin ponudi čim več radikalnega opolnomočenja! 

****************************************************************************************************

Opozorilo: nekatera dela naslavljajo ali vključujejo teme nasilja, transfobije, spolne disforije, seksizma, rasizma, policijskega nasilja, spolnosti, spolnega nasilja samopoškodovanja, itd. Ravno zaradi uporniške vsebine zina je občutljivih tem oz. omemb le – teh kar nekaj in je tudi nemogoče na vse opozoriti vnaprej

Opomba: Vsebina femini-zina ne odraža uradnih stališč Zavoda TransAkcija, Mladinske aktivistične organizacije – MAO, Pritličja in Lezbične četrti ali organizacij, ki jih sofinancirajo.

Zavedamo se, da je (samo)cenzura eno izmed ključnih vprašanj in problemov družbenih gibanj. Zgodovina feminizma je polna uspelih in neuspelih poskusov cenzure. Upor proti samocenzuriranju idej, misli, glasov in bojev je naše drzne in pogumne predhodnice_ke, in posledično nas, pripeljal do številnih prebojev in uspehov. Na njih se je zgradila svoboda, ki jo danes živimo, in za ohranitev in nadgradnjo katere se neumorno borimo, tudi s to necenzurirano publikacijo. Prispevkov zato tudi nismo vsebinsko ali jezikovno spreminjale_i. 

****************************************************************************************************

***Glede na izjemno število prispelih prispevkov, bomo zaenkrat izdale_i samo spletno verzijo zina, v katero bodo vključeni vsi prispevki. Zaradi finančne stiske bomo žal primorane_i tiskano različico zina skrajšati, saj res nimamo sredstev za tiskanje knjige, želimo pa tudi, da je zin mogoče v duhu naredi sam_a natisniti doma oz. v kopirnici – prav zato je zin tudi črno bel.